Αλληλεγγύη στους συντρόφους Γ.Β.Β και G.G, δίκη 3/11 στις 9πμ στην Ευελπίδων

Κάλεσμα στα δικαστήρια Τετάρτη 03/11

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη παρέμβαση από τη συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές, με τρικάκια, έξω από το γραφείο και το σπίτι της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στην οδό Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι 2 σύντροφοι Γ.Β.Β και G.G, ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Α. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά από μήνυση της ιδίας με τις εξής κατηγορίες: εξύβριση, απειλή και απείθεια λόγω άρνησης λήψης αποτυπωμάτων.

Στις 16/12 πέρασαν από εισαγγελέα και δικάστηκαν στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο.Κατά τη διάρκεια της δίκης, έγιναν δεκτές οι μαρτυρίες της Σ. Νικολάου, η οποία ήταν και απούσα τη διάρκεια της παρέμβασης και του αστυνομικού της προσωπικής της φρουράς. Ενώ οι σύντροφοι τοποθετήθηκαν πολιτικά και υπερασπίστηκαν τους λόγους της παρέμβασης. Κρίθηκαν αθώοι για τις 2 κατηγορίες, της απειλής και της απείθειας, ενώ για την κατηγορία της εξύβρισης το δικαστήριο ανέβαλε για τις 30/12 προκειμένου να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η Σ.Νικολάου και να εξηγήσει αν θεωρεί τον εαυτό της προσβεβλημένο και αν ένιωσε τρόμο και απειλή. Στις 30/12 τελικά η δίκη πήρε αναβολή λόγω μη παρουσίας της Σ.Νικολάου στο δικαστήριο ενώ συγχρόνως η ίδια φρόντιζε με συνεντεύξεις στα Μέσα να δηλώνει πόσο τρομοκρατήθηκε από την παρέμβαση.

Η Σοφία Νικολάου, με άκρως αυταρχικές απόψεις και υπέρμετρη φιλοδοξία να ανέλθει στην κομματική ιεραρχία, από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο αντιεγκληματικής πολιτικής ξεκίνησε την ακροδεξιά της ατζέντα. Αδιαφορώντας παντελώς για υγειονομικά μέτρα μέσα στις φυλακές, με εκατοντάδες κρούσματα να στοιβάζονται σε θαλάμους και αποκρύπτοντας τους νεκρούς κρατούμενους λόγω κοβιντ. Παράλληλα αντί να προβεί σε αποσυμφόρηση των φυλακών, ενέτεινε την καταστολή με απανωτές έρευνες σε κελιά και θαλάμους, με εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς και με εκδικητικές μεταγωγές, όταν υπήρχε η υπόνοια για εντάσεις, ενώ κατέστειλε βίαια τη διαμαρτυρία γυναικών κρατούμενων στη Θήβα για το θάνατο συγκρατούμενης τους στην οποία δεν παρασχέθηκε έγκαιρα η απαραίτητη νοσηλεία. Και ενώ στις φυλακές γινόντουσαν εκκλήσεις για αποσυμφόρηση, μάσκες, αντισηπτικά και covid τεστ, η ίδια πλούτιζε, δίνοντας απευθείας ανάθεση σε εταιρείες φαντάσματα της αρεσκείας της, για την αγορά υγειονομικού υλικού στα σωφρονιστικά καταστήματα. 

Δημιούργησε στην ουσία μια φυλακή μέσα στη φυλακή, κόβοντας τα επισκεπτήρια, μειώνοντας το χρόνο προαυλισμού και απομονώνοντας τους κρατούμενους. Παράλληλα στήριξε το νομοσχέδιο για τις φυλακές που αυστηροποιούσε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών και στην ουσία αποτρέποντας τις μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές. Σε αποκορύφωμα της αυταρχικότητας, η στάση της στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα, επικαλούμενη τη νομιμότητα και δηλώνοντας μη υποχώρηση λόγω εκβιασμού.

Στις 03/11 καλούνται οι δύο σύντροφοι εκ νέου να καταθέσουν, να υπερασπιστούν την πολιτική επιλογή τους για να ακουστεί η φωνή των μέσα και για τη δικαιοσύνη. Στη θέση τους όμως, αυτή που πρέπει να απολογηθεί είναι η Νικολάου, για τον τρόμο που προξένησε κατά τη διάρκεια της θητείας της σε όλους τους κρατούμενους/ες, την απάνθρωπη διαχείριση της πανδημίας και τους θανάτους μέσα στις φυλακές λόγω covid.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους.

Οι ζωές των κρατούμενων μετράνε.

Αλληλεγγύη στους Γ.Β.Β και G.G

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 9πμ στην Ευελπίδων

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών/ Αγωνιστριων