ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗ

Στις 13/10 ο Χάρης Μαντζουρίδης προσάγεται βίαια από ομάδα μπάτσων με πολιτικά και λίγες ώρες αργότερα η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη με την κατηγορία της απείθειας, ώστε να μπορέσουν να του πάρουν δείγμα DNA στη διάρκεια της κράτησης. Την επόμενη μέρα προστίθεται με βάση αυτό το στοιχείο, καθώς και ένα ανώνυμο τηλεφώνημα η κατηγορία της ένοπλης ληστείας για υπόθεση του 2018, ενώ στη δικογραφία υπάρχει υποτιθέμενη εμπλοκή του και με επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων το 2009.

Με βάση ένα “μείγμα γενετικού υλικού” ο σύντροφος θα συρθεί σε μια δίκη με μια δικογραφία στημένη από τους μπάτσους, η οποία είχε στόχο την προφυλάκιση και την σωματική και ηθική του εξόντωση. Πρόκειται για μία τακτική διώξεων που χρησιμοποιείται πλέον πολύ συχνά σε βάρος του κόσμου του αγώνα, καθώς υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες διώξεις σε βάρος συντρόφων/ισσών.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του συντρόφου Χ.Μαντζουρίδη μέχρι και σήμερα η σωματική και ψυχολογική βία που του ασκήθηκε ώθησε την ψυχική του κατάσταση στα άκρα με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για δύο μήνες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Δαφνί. Μάλιστα σε όλο αυτό το διάστημα ωθήθηκε δύο φορές σε απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ ο εισαγγελικές αρχές, αντί να τον αποφυλακίσουν λόγω βεβαρυμένης υγείας, του χρέωσαν και πειθαρχικό παράπτωμα “για ψευδή αυτοτραυματισμό με σκοπό την απόδραση”! Στις 24/12 ο σύντροφος πήρε εξιτήριο από το ΨΝΑ στο Δαφνί και μετάχθηκε στο ψυχιατρείο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού όπου άμεσα μπήκε σε “καραντίνα” αορίστου διαρκείας.

Είναι προφανές ότι οι άθλιες συνθήκες κράτησης επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη κλονισμένη σωματική και ψυχική υγεία του συντρόφου.

Εμείς ως Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο Χάρη Μαντζουρίδη και απέναντι στη συνεχιζόμενη προσπάθεια εξόντωσής του από το κράτος. Στεκόμαστε δίπλα σε όλα τα έγκλειστα συντρόφια μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΧΑΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών