Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ – Παρουσίαση ατζέντας 2022 του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών/Αγωνιστριών

Το Ταμείο Αλληλεγγύης συνεχίζει και φέτος τη σειρά των ατζεντών που καταγράφουν κατά χρονολογική σειρά κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές του κοινωνικού και ταξικού πολέμου στον ελληνικό χώρο. Μετά την παρουσίαση της περιόδου 1974-1990 (ατζέντα 2020) και της δεκαετίας του ´90 (ατζέντα 2021), φέτος επιχειρούμε να καταγράψουμε την πενταετία 2000-2005. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να συνεισφέρουμε κι εμείς από τη μεριά μας στην διατήρηση του νήματος της συλλογικής μας μνήμης, της μνήμης των ριζοσπαστικών αγώνων. Αυτό ακριβώς το νήμα της συλλογικής επαναστατικής μνήμης και παράδοσης είναι που το κράτος και το κεφάλαιο επιχειρούν ολοένα και περισσότερο να κόψουν οριστικά. Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη, σε καιρούς όπως οι σημερινοί με τη βαρβαρότητα και την αδικία να γιγαντώνεται παντού γύρω μας, είναι ένας αγώνας κρίσιμος για την επαναστατική προοπτική. Επιχειρούμε λοιπόν να συμβάλλουμε στην ιστορική καταγραφή από τη σκοπιά του αγώνα και κυρίως αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει ένα έναυσμα, μια παρακίνηση για πραγματική εμβάθυνση της μελέτης της πολιτικής και της κινηματικής ιστορίας στον ελληνικό χώρο. Μια διαδικασία εμβάθυνσης που εκτός από το να μας συγκινεί, να μας μελαγχολεί, να μας χαροποιεί μπορεί και να μας εξοπλίσει, να μας διδάξει και να μας εμπνεύσει εν όψει των αγώνων που θα έρθουν.

Αυτή την Πέμπτη, στις 19.00, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ (Τιμοδήμου και Αντωνιάδου), μετά την παρουσίαση της ατζέντας θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τους τοπικούς αγώνες στα Πετράλωνα και την δημιουργία λαϊκών συνελεύσεων για τους ελεύθερους χώρους την περίοδο 2000-2005.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΗΘΙΚΑ-ΥΛΙΚΑ